Konsumentfakta

När man handlar på nätet kan man förstås känna sig extra orolig att något skall gå fel vid ordrar, faktureringar eller vid leveransen. Det kan då vara bra att känna till vilka rättigheter man har som kund, även om man köper på nätet.

Här samlar vi några punkter som det kan vara viktigt att kolla igenom på nätbutiken du eventuellt planerar ett inköp: 

  1. Finns det tydliga kontaktuppgifter? Finns Adress, telefon, organisationsnummer, mailadress och anvisningar vilka öppettider som gäller? 
  2. Är det angivet hur man framför eventuella klagomål? Är ångerrätten tydlig för dig som kund? Vanligtvis har man 14 dagars ångerrätt på varor och tjänster som köpes på vanligt vis eller via nätet. Är det en tjänst man köper via nätet och man påbörjar att använda denna upphör ångerrätten, det är då viktigt att företagaren anger detta vid beställningen.
  3. Erbjuder nätbutiken säkra betallösningar? Det är vanligt att man som ehandlare idag anlitar tredje part för att garantera att betallösningen är fungerande och säker. Det finns en hel del företag idag som nätbutiker köper tjänster hos och integrerar i sina egna butiker varav några vanliga är: Dibs, CertiTrade, Payson, PayPal, Payer, Moneybookers och WorldPay. Det viktiga här är att företaget anger vilket företag man har anlitat och hur betallösningen fungerar och varför den är trygg för just dig!
  4. Ångerrätt och Återbetalning: Som nämnts ovan är det viktigt att du som kund vet om att du har 14 dagars ångerrätt för dina inköp. Kolla också hur kostnaderna för returfrakten blir hos det företag du köper hos. Kunden har också rätt att få tillbaka sina pengar inom 30 dagar från det att en eventuell reklamation genomförts.
  5. Du har alltid rätt att få hjälp: Du som kund har alltid rätt att få hjälp av företaget angående frågor om betalning, ångerrätt, reklamation och återbetalning. Om du är osäker maila företaget och se efter vilken service du får. Detta kan vara en bra värdemätare på hur tryggt ditt eventuella inköp är!

Detta är några punkter som vi ville lyfta fram här och som det kan vara bra att ha med sig när du planerar att köpa inredning online. Har du fler tips om detta är du förstås välkommen att kontakta oss!

Om du vill ha mer tips om vad man skall tänka på när man vill köpa på nätet kan du kolla på http://snyggaklader.net

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.